Amber’s log #1

amber van hoofHallo,

Ik ben Amber van Hoof, 19 jaar en ik kom uit Helmond.

Ik heb sinds 13 juni 2015 mijn open water brevet. Deze heb ik behaal bij Brabant Sealand diving. Dit is tevens de club waar ik lid van ben. Ik ben dus nog een beginnende duiker.

In deze blogs ga ik jullie op de hoogte houden van mijn ontwikkeling van een beginnende, stuntelde duiker naar een betere duiker.

Ik ben in aanraking gekomen  met het duiken door mijn vriend. Ik had het wel al eens eerder gezien op televisie en het internet en ik vond het altijd wel interessant. Stiekem dacht ik er wel aan om het ooit te proberen maar dit had ik nooit doorgezet. Totdat ik Mike ontmoette en hij nam mij mee deze wereld in. Ieder detail dat hij met mij deelde werd het interessanter. Ik ben een paar keer mee geweest om te kijken, bij clubtrainingen en buiten duiken.En iedere keer begon het steeds meer te kriebelen. Uiteindelijk besloot ik toch maar mijn DSD duik te doen, onder leiding van Mike natuurlijk. Ik vond het redelijk spannend maar toen ik eenmaal op de bodem kwam vond ik het geweldig. En dat werd alleen maar erger. Toen ik bovenkwam was ik razend enthousiast en kon ik niet meer wachten tot mijn open water cursus zou beginnen. Gelukkig ging de tijd snel genoeg en begon mijn cursus. Vol enthousiasme begon ik mijn lessen en dat ging in mijn ogen prima. Na 4 zwembadlessen mocht ik alvast mijn eerste 3 buiten duiken doen. Dit hadden we zo beslist omdat we kort na de duiken met Brabant Sealand diving een weekend naar de Ardennen gingen en ik heel graag daar wou duiken. Ik deed de oefeningen in het buitenwater zonder angst en problemen. Tot het masker afzetten kwam. Ik schrok enorm van de kou op mijn gezicht en schoot daarom in een keer omhoog. Dit was even schrikken.

Later gingen we naar de Ardennen met de club en moest ik dus nog 1 buitenduik doen waarbij ik nog moest navigeren, een duik plannen EN de gevreesde maskeroefening. Ik moest dus ook even slikken toen de instructeur aangaf dat ik mijn masker moest afzetten. Angstig keek ik nog eens naar Mike en hij gaf een goedkeurende knik. Even kwam ik op adem en probeerde mezelf te kalmeren. Rustig liet ik het water in mijn masker sijpelen en toen mijn bril vol was, deed ik hem af. Ik kreeg weer een schok van het frisse water en ik plaatste snel mijn bril terug. Inmiddels was ik al aan het hyperventileren en geloof me, onder water is dat niet prettig. Mijn instructeur hield me stevig vast aan mijn vest. Daar zat ik dan. Mijn bril vol met water, dus ik zag niets, en ik kreeg nauwelijks lucht omdat ik zo aan het hyperventileren was. Mijn instructeur wou mij een stuk mee naar boven nemen om het misschien makkelijker te maken maar ik wou graag nog even wachten. Na enkele minuten vond ik ineens de rust terug en blies ik mijn masker leeg. En dat voelde zo goed.

1920441_905332066172358_2817973935329093519_n

Sindsdien geniet ik enorm van het duiken. Ik viel als nieuwe open water wel direct met mijn neus in de boter want mijn 1e vrije duik maakte in in La Gombe, bij de mega steuren. Dat vond ik fantastisch.

In mijn post’s ga ik duikstekken een soort van reviewen. Ik zal wat standaard informatie geven over de stek zoals de diepte en het gemiddelde zicht. Daarna zal ik mijn persoonlijke duik delen, bijvoorbeeld wat ik heb gezien en hoe het voor mijzelf ging.

Jullie zullen dus nog wel vaker van mij horen.

Groetjes,

Amber

 

 

Reacties zijn gesloten.