Betere duikvoorzieningen Den Osse Kerkweg

Den Osse kerkwegDe duikvoorzieningen bij Den Osse Kerkweg worden flink aangepakt. Zo wordt de parkeerplaats uitgebreid en opnieuw ingericht, komt er een nieuwe toilet- en kleedvoorziening en komen er meer mogelijkheden voor duikers om in en uit het water te gaan. Het college van de gemeente Schouwen-Duiveland heeft hiermee ingestemd.

De Nederlandse Onderwatersport Bond, Duikcentrum de Grevelingen, Duikcentrum Scharendijke en de eigenaar van de horecavoorziening zijn samen met de Gemeente Schouwen-Duiveland om tafel gaan zitten om de huidige problemen op te lossen. Door de populariteit van de duikplaats zijn parkeerplaatsen vaak vol, waardoor duikers hun auto’s langs de kant van de weg parkeren. Dit levert gevaarlijke situaties op, ook voor de hulpdiensten die moeilijk langs de geparkeerde auto’s komen.

Herinrichting parkeerplaatsen

De gemeente Schouwen-Duiveland gaat dit parkeerprobleem oplossen door de huidige parkeerplaats te herinrichten en uit te breiden. Daarnaast wordt er een sanitaire voorziening geplaatst met toiletten en een omkleedruimte. Ook wordt de toegang tot het water uitgebreid, zodat alle duikers op een veilige manier in en uit het water kunnen komen. Hierdoor wordt ook de capaciteit van de duikplaats vergroot en kunnen er meer duikers tegelijk duiken. Aannemingsbedrijf Van Gelder zal dit project gaan uitvoeren. De verwachting is dat deze voorzieningen in het voorjaar van 2014 worden opgeleverd.

Reacties zijn gesloten.