Blobvis uitgeroepen tot lelijkste dier

BlobvisJe hebt allerlei verkiezingen, maar of je nu blij moet zijn met de titel ‘lelijkste dier ter wereld’…?

De blobvis is verkozen tot lelijkste diersoort ter wereld. Dat meldt The Guardian donderdag. Het dier leeft op grote diepte en wordt zelden gespot.

Meer dan drieduizend mensen stemden in de online verkiezing voor het lelijkste dier ter wereld. De blobvis kreeg 795 stemmen en is hiermee de ‘winnaar’. De neusaapen de axolotl, een salamander die in staat is om zijn eigen ledematen te herstellen en waarvan wordt gezegd dat het “nooit volwassen wordt”, scoorden ook hoog in de verkiezing.

De Ugly Animal Preservation Society organiseerde de verkiezing om te bepalen welk dier de nieuwe mascotte van het instituut moest worden. Met de verkiezing wil de organisatie aandacht vragen voor bedreigde en ‘esthetisch gehandicapte’ diersoorten.

Uitsterven

Iedere dag sterven zo’n tweehonderd diersoorten uit. Volgens de organisatie hebben juist lelijke dieren meer hulp nodig.

“We zochten een lelijk dier als gezicht van de campagne omdat de hulp te vaak naar schattige en pluizige diersoorten gaat”, aldus voorzitter van Ugly Animal Preservation Society, Simon Watt. “De blobvis zal een statement maken voor alle lelijke bedreigde diersoorten, die vaak vergeten worden.”

Reacties zijn gesloten.