Duiken met Happie de zeehond

Happie de zeehondSamen met mijn buddy had ik afgesproken om een duik te gaan maken bij de Oesterdam.

Wij zijn zondag ochtend vroeg naar de Bergse Diepsluis gereden. Toen wij bij de duikstek aankwamen gingen wij eerst even kijken hoe het was aan de andere kant van de dijk.

Het waaide hard en daardoor stonden er wel lichte golven. Dit maakte ons echter niets uit. Wel was het jammer dat de zon nog niet scheen. Toen wij de stek goed hadden verkend van bovenwater zijn wij weer terug naar de auto gelopen om ons om te kleden. Toen wij bij de auto aan kwamen stond er nog een andere duiker die zich klaar aan het maken was.

Deze duiker was ook van plan om een tijdje onder te blijven met zijn rebreather en onderwaterscooter. Wij hadden even een beetje gepraat tijdens het omkleden over de zeehond.

De dubbel sets waren inmiddels opgebouwd. Dus wij hielpen elkaar de set op de rug en deden nog even een snelle buddy check voor wij het water ingingen. Alles was gecontroleerd en wij gingen de dijk over. Boven aan de trap van de duikstek zag ik Happie al op ons wachten.

Wij gingen snel en enthousiast het water in. Snel vinnen aan en masker op want daar was Happie al om met ons te spelen.

Wij zijn een klein stukje uitgezwommen maar happie bleef ons volgen. Op een meter of 3 pakte Happie mijn buddy beet met zijn vinnen. Mijn buddy aaide hem en Happie draaide meteen op zijn rug. Hij ging net zo liggen als een hond die geaaid wil worden over zijn buik.

Een moment later zwom hij weer even weg maar kwam al snel weer terug. Maar helaas waren er dit keer meer duikers die rond Happie zwommen. Happie is een hele speelse zeehond die met iedere duiker tegelijk wil spelen. Hij pakt soms wel duikers met zijn bek vast maar als je niets doet laat hij ook snel weer los. Op het moment dat de duiker die hij vast heeft met zijn bek druk gaat bewegen begint hij ook wilder te spelen.

Op een gegeven moment probeert Happie bij een van de duikers zijn droogpak open te trekken. Hij heeft namelijk het touwtje van zijn rits vast met zijn bek en met zijn vinnen de duiker vast.

Hond en Happie

Na een tijdje op diepte met hem door gebracht te hebben zwemt hij naar de kant en gaat hij spelen met een loslopende hond. Happie en de hond lijken het allebei leuk te vinden. De hond blaft als Happie weer ondergaat. Maar Happie komt dan snel weer naar boven en kijkt hem recht in de ogen. Hij heeft zeker een minuut of 20 met de hond gespeeld.

Toen Happie weer genoeg gespeeld had zwom hij weer weg. Ook alle duikers die er in lagen gingen eruit of maakten hun fles nog even leeg. Zo hebben wij onze flessen even verder leeg gedoken. Ik en mijn buddy dachten: ”Wij hebben echt een super duik gehad!”. Maar voor wij eruit gingen kregen wij nog speciaal bezoek van Happie die met mijn buddy op de foto wou. Het is echt een fotomodel deze zeehond. Toen ik nog een paar foto’s had gemaakt van hem met mijn buddy ging hij ervandoor en wij gingen het water uit. Wij hadden uit eindelijk ruim 1:30 uur gedoken en hadden nog zat lucht over om nog door te duiken maar vonden het wel genoeg geweest.

Duiker met HappieEenmaal aan de kant hebben wij ons snel omgekleed voordat het ging regenen. Toen wij eenmaal omgekleed waren viel het er met bakken uit. Er stonden toen wel veel meer auto’s dan toen wij er in gingen om te duiken. Ik denk zelf dat er zeker een auto of 20 stond. Dit waren allemaal duikers die opzoek zijn naar Happie.

Na het duiken hebben wij nog even gekletst met wat mensen en zijn wij weer naar huis gegaan. Allebei vonden wij dit de mooiste duik van ons leven! Zo iets maak je niet elke dag mee.

Voor meer foto’s kijk in galarij.

Reacties zijn gesloten.