Duiker bij Scharendijke vermist

Duikongeval ScharendijkeDe hulpdiensten zijn vanochtend met groot materieel uitgerukt voor een vermiste duiker bij Scharendijke.

Sinds vanochtend wordt in het Grevelingenmeer bij Scharendijke een duiker vermist. Het gaat om een ervaren 30 jarige Nederlandse duiker uit Wolphaartsdijk. De duiker ging om 08.00 uur samen met zijn vaste duikbuddy te water. Zijn buddy kwam om 09.30 in het duikcentrum in Scharendijke melding maken van de vermissing, waarna de hulpdiensten zijn ingeschakeld.

Zoektocht met behulp van duikteams en reddingshelikopter

Het team van de KNMR Ouddorp, duikteams uit Goes en Spijkenisse hebben het duikgebied gericht onderzocht. Ook de sonarboot uit Terneuzen is aanwezig geweest om bij de zoektocht te assisteren. De reddingshelikopter uit Koksijde in Belgiƫ is ter plaatse geweest om vanuit de lucht te assisteren in het zoeken.

Gericht zoeken met sonar

De brandweer heeft het gebied waar de duiker vermoedelijk heeft gedoken onderzocht en de vermiste persoon hierbij niet gevonden. “Het zicht is bijzonder slecht, zo’n 20 centimeter, waardoor alles op de tast moet”, aldus de woordvoerder van de brandweer. De sonarboot heeft de zoektocht ook aan het eind van de middag gericht voortgezet. Naar aanleiding van sonarbeelden zijn duikers nog opnieuw te water gegaan, helaas zonder succes.

Zoekactie voorlopig gestaakt

De zoekactie wordt voor vandaag gestaakt en duikplaats Scharendijke blijft tot nader order gesloten. Morgen zullen de Politie en Marine verder zoeken met behulp van apparatuur van de Koninklijke Marine.

Reacties zijn gesloten.