Duiker vermist bij Burghsluis

KNRMEen slecht begin van het Pinksterweekeinde. Bij Burghsluis wordt sinds vanochtend een duiker vermist.

Medewerkers van de politie, de brandweer, Rijkswaterstaat en de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij zijn ter plaatse. Er is onder meer een helikopter ingezet. Duikers van de marine gaan verder zoeken, zo meldt een woordvoerder van de kustwacht.

De man was in de Oosterschelde aan het duiken toen hij onwel werd, aldus het bericht op NU.nl. Zijn duikmaat waarschuwde vervolgens de hulpdiensten.

Gevreesd wordt voor het ergste. “De duikers is nu al twee uur verdwenen”, aldus de zegsman. “De Oosterschelde is daar zo’n dertig meter diep.”

Update 18-5 / 23:00 uur:
De zoektocht naar de vermiste duiker is voor vandaag stopgezet. De politie en de marine hebben gezocht tot het donker werd en gaan zondagochtend verder. Het water wordt afgezocht met sonarapparatuur. Duikers van de marine staan paraat om te water te gaan.

De vermiste duiker is een 16-jarige jongen uit België. De burgemeester heeft een noodverordening afgegeven. In het gebied mag tot het opheffen van deze verordening niet gedoken worden.

Update 20-5 / 17:30 uur:
De zoektocht naar de sinds zaterdag vermiste duiker is helaas nog zonder succes.

De 16-jarige duiker uit Herk-de-Stad in Belgisch Limburg was goed opgeleid. Het was bovendien ook niet de eerste keer dat hij in de Oosterschelde bij Burghsluis dook, aldus Frank van der Vegte, coördinator van het dregteam van de politie. De jonge duiker werd afgelopen zaterdagochtend op zeventig meter uit de haven van Burghsluis onwel, hij was toen op dertig meter diepte. Zijn buddy kreeg de jongen niet meer naar boven en sloeg alarm. Een grote reddingsoperatie van KNRM, waterpolitie en brandweer bleef zonder succes.

De politie is samen met de marineduikers nog steeds op zoek naar de jongen en zal waarschijnlijk ook dinsdag nog zoeken naar de jongen. Het duikgebied rond Burghsluis blijft tot nader bericht afgesloten.

Reacties zijn gesloten.