Duikers gezocht!

Duiken en bloedverdunnersRecent is een uniek wetenschappelijk onderzoek van start gegaan dat een inventarisatie maakt van diverse aspecten met betrekking tot de duikveiligheid. En voor dat online onderzoek worden heel veel duikers gezocht!

Elke duiker kan meedoen aan dit onderzoek door eenvoudigweg een online vragenlijst in te vullen via de website www.divingresearch.org.

De DIDIH studie (Diving with Disorders in Hemostasis) heeft als specifiek doel te inventariseren welke invloed het gebruik van “bloedverdunners” heeft op de duikveiligheid. Duikers die dagelijks aspirine, acenocoumarol of soortgelijke middelen gebruiken, worden specifiek aangemoedigd deel te nemen, maar daarnaast ook elke andere duiker die deze medicatie niet gebruikt om een zo goed mogelijke vergelijking te kunnen maken.

De studie is geïnitieerd door duikerarts Dr. Peter Westerweel vanuit de Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde en vindt in samenwerking plaats met het Duikmedisch Centrum in Den Helder. Bij vragen kun je per e-mail contact met hem opnemen.

De onderzoeker hoopt dat zo veel mogelijk duikers deelnemen! Klik hier voor de online vragenlijst.

Reacties zijn gesloten.