Duikfestival 2013 voor alle duikers!

Duikfestival Slijk EwijkDe Nederlandse Onderwatersport Bond organiseert op zondag 8 september bij plas Slijk-Ewijk de tweede editie van het Duikfestival met een interessant programma voor alle duikers! Ook DuikeninBeeld is erbij.

Het duikfestival biedt duikers – van jong tot oud! – een zeer aantrekkelijk programma. Zo geeft onderwaterfotograaf Ron Offermans een unieke workshop over het gebruik van flitsers bij slecht zicht. Technisch duiker Cees den Toom laat de aanwezigen op een interactieve en onvergetelijke manier kennismaken met zijn specialisatie. Met dank aan Duikteam IJmond kun je ervaren hoe ’t is om een helmduik te maken. En Joep Mol van Amilco Sports vertelt je alles over de duikcomputers van Suunto, de duiklampen van MetalSub en de droogpakken van Bare.

Nieuwste hype

Maar er is meer! Er worden onderwaterfilms vertoond, je kunt kennismaken met de nieuwste hype ScubaCaching, er ligt duikmateriaal dat je kunt uitproberen, de Marine geeft demonstraties en er zijn experts van Dive & Travel aanwezig die je alles kunnen vertellen over duikreisbestemmingen. En terwijl de volwassen bezoekers van dit veelzijdige programma genieten, hebben de kinderen een fantastische dag op het springkussen, in de grote waterballen, in het klimpark (vanaf 8 jaar, €17,50) of op de tokkelbaan (vanaf 8 jaar, €7,50).

Schuif aan bij DuikeninBeeld

Ook kun je aanschuiven bij experts met je vragen over allerlei onderwerpen.

Reisspecialist Sander Koele zal je vragen over reizen beantwoorden. Hoe kies je een reis die bij jou past? Wat houden SGR, ANVR en Calamiteitenfonds in? Hoe zit het nu met de bagagelimieten bij de verschillende airlines? Wel of niet inenten? Stel je vraag of schuif aan en praat mee!
NOB-bestuurslid en veiligheidsdeskundige Sander Kool en adbocaat Leo Blokland, samenstellers van de Sportduikrisicograaf, praten je bij over veiligheids-, juridische en verzekeringszaken waar je niet alleen als bestuurder of instructeur mee te maken hebt, maar ook als duiker. Een complexe materie – dit is het moment om je vragen te stellen.
Niets vervelender dan een duik afbreken vanwege een materiaalprobleem. Hoe los je kleine problemen zelf aan de waterkant op? Heb je een praktisch probleem, stel je vraag aan de tafel. Heb je een handige oplossing, draag deze aan de tafel aan. Je mede-duikers zullen blij zijn!
Troep in je plaatselijke duikplas. Wrakken die overwoekerd worden door visnetten. Een tropisch rif vol vistuig. Ghost Fishing stelt dit probleem wereldwijd aan de kaak en draagt oplossingen aan. Maar wat kun jij doen, hier of op vakantie? Of ben je zelf een dergelijke situatie tegengekomen, meld het aan Ghost Fishing. Pascal van Erp en andere teamleden zitten voor je klaar.

Kom je ook?

Je bent van harte welkom om het duikfestival te bezoeken! Tickets kosten slechts €5,- per persoon, waarbij je een gratis consumptiemunt krijgt. Het programma vind je op www.duikfestival.nl. Tot 8 september!

Reacties zijn gesloten.