Opening nieuw zwembad en duiktank in Den Helder

Duiktank den helderIedereen kan vanaf vrijdag 20 september met eigen ogen zien wat in de afgelopen twee jaar is gerealiseerd, het nieuwe zwembad Het Heersdiep opent haar deuren. Tijdens een feestelijk programma kunnen zowel speciale gasten als het publiek het nieuwe zwembad bezichtigen.

Het publiek is van harte welkom van 19.00 tot 21.00 uur. Er zijn diverse demonstraties te zien van verschillende zwemverenigingen en van marineduikers van de Defensie Duikgroep.

Nieuwe snufjes en mogelijkheden

Het nieuwe zwembad heeft een 25 meter multifunctioneel wedstrijdbad met een beweegbare bodem, twee doelgroepenbassins voor jong en oud, een grote recreatiehoek met stroomkanaal, whirlpool, spuitende waterelementen en een uitdagende 90 meter glijbaan met een blackhole en andere verrassende elementen. Dit biedt veel nieuwe mogelijkheden voor zwemsporten als waterpolo, wedstrijdzwemmen, schoonspringen, synchroon zwemmen en duiken.

Buiten is er een kinderzwemhoek, zonneweide en een verwarmd buitenbassin. Zowel de binnen- als buitenbaden zijn voorzien van horeca.

Duiktank

Een bijzonderheid is de 14 meter hoge duiktank met een diameter van 13 meter en een waterkolom van 9 meter diepte. Deze is samen met de Koninklijke Marine ontwikkeld en geschikt voor trainingen van de Koninklijke Marine, brandweer en uiteraard voor civiele duikers. Wat deze duiktank zo bijzonder maakt is dat er voor de onderzeedienst een ontsnappingsmogelijkheid is ontwikkeld, waardoor ontsnappen op diepte kan worden nagebootst. Uiteraard kun je in een aankomende uitgave van DUIKEN meer lezen over de duiktank.

Toekomst

Wethouder Pia Bruin: “Geweldig trots ben ik op deze recreatieparel in de Noordkop. Bijzonder is het dat we in deze lastige tijd zo’n mooi zwembad hebben kunnen bouwen, mede dankzij de inzet van de Koninklijke Marine. Door te investeren in dit soort voorzieningen bouwt Den Helder aan de toekomst. Dit betekent niet alleen voor Den Helder een aanwinst, het heeft ook regionaal, landelijk en zelfs internationaal grote aantrekkingskracht met alle faciliteiten die hier geboden worden. Waarbij de duiktank het zwembad wel heel bijzonder maakt.”

Kans op 12 badenkaart

Met de bon op de pagina Stadsnieuws in Den Helder op Zondag van 15 september kan bij inlevering in het zwembad meegedaan worden met kans op een 12 badenkaart. Er zullen vijf winnaars worden geselecteerd.

Het zwembad is voor zwemmers open vanaf zaterdag 21 september.

Oude zwembad verdwijnt

Zwembad Het Heersdiep staat naast het zwembad De Schots aan het Nieuwland 2 in Den Helder. Dit zwembad uit 1971 sluit haar deuren en zal zo spoedig mogelijk worden gesloopt.

 

Reacties zijn gesloten.