Een dag met een missie: Wereld Oceaan Dag 2014

ZeeleeuwOp zondag 8 juni organiseert de Sea First Foundation in samenwerking met hoofdsponsor Amanprana Wereld Oceaan Dag. Het centrale thema is ‘Plastic Soup en wat kan ik doen’ om de status van de oceaan te verbeteren.

Zoals je weet, zijn de oceanen de longen van de aarde. Wij als mens zijn afhankelijk van een gezonde zee met al haar dieren. Als duiker ben je vast wel (plastic) afval tegen gekomen onder water. Tijdens Wereld Oceaan Dag maak je kennis met de schoonheid van de onderwaterwereld en kom je meer te weten over de Noordzee en de gevolgen van plastic afval aan land en in zee. Natuurlijk laten wij je zien welke goede initiatieven er al zijn ontstaan ten behoeve van de oceaan!

Plastic soup

In samenwerking met het ministerie van I en M, Tomra systems en andere partners bereiden we een doorbraak voor heel Nederland voor met als missie: plastic afval van waarde maken – de Doorbraak Deal Plastic Soup. Je kunt rekenen op een spraakmakende en nieuwswaardig samenwerking die we tijdens Wereld Oceaan Dag ondertekenen en in gang gaan zetten. Het doel is om binnen één jaar een win voor de oceaan, een win voor de bedrijven en een win voor de burger te realiseren. We gaan inspireren, in gang zetten en implementeren. Gewoon, omdat het wel kan.
Kinderprogramma
Ook voor de kinderen is er een speciaal programma, dat in het teken van water, plastic afval en de gevolgen staat – proefduiklessen, knutselen met plastic (schoon) afval en presentaties over de schoonheid van de onderwaterwereld.

Praktische info

Logo Sea FirstAanmelden kan via de website. Hier is ook het programma van de dag te vinden.
Prijs van de congresdag: slechts € 15,- inclusief een duurzame lunch, koffie en thee. Voor kinderen: € 7,50.
Adres: Chizone Event Center, in de voormalige Lourdeskerk, Berkenboschblokstraat 9a, 2586 HD Den Haag, Scheveningen.

Links
www.wereldoceaandag.nl

Reacties zijn gesloten.