GoPro komt met nieuwe HERO3+

GoPro Hero 3plusGoPro introduceert twee nieuwe modellen: de HERO3+ Black Edition en HERO3 Silver Edition. Deze volgen de huidige Black en Silver Edition actiecamera op.

Volgens de opgave van GoPro zijn de nieuwe camera’s 20% kleiner, terwijl de werktijd op de accu met 30% is toegenomen. Ook de WiFi-functionaliteit die het mogelijk maakt om het apparaat via smartphones en tablets te bedienen, is volgens de fabrikant verbeterd.

De nieuwe  Black Edition heeft een betere lens met een vast F/2.8 diafragma en zes glazen lenselementen, naar verluidt een 33% verbetering in scherpte ten opzichte van zijn voorganger. Ook de ‘SuperView’ modus is –  GoPro claimt op te nemen met een grotere kijkhoek dan ooit te voren. Hoe groot die kijkhoek exact is, wordt er niet bij verteld.

GoPro Hero3 VS Hero3+ Smaller.jpgWat voor duikers zeker interessant kan zijn, is de nieuwe auto low light modus. Wanneer deze functie word ingeschakeld, past de camera automatisch de framerate aan zodra  de lichtomstandigheden veranderen.

Als we op de foto’s afgaan, zien we dat de behuizing krapper om de camera lijkt te sluiten. Wij zijn uiteraard benieuwd wat dit voor warmteproductie en condensvorming zal betekenen.

Of deze nieuwe Hero camera’s ook te gebruiken zijn in de behuizingen van bijvoorbeeld Hugyfot en UK GERMANY is ons nu nog niet bekend.

Reacties zijn gesloten.