Happie bij groep zeehonden in Zeeland

Happie de zeehondEr circuleren allerlei verhalen over de nieuwe verblijfplaats van Happie, maar er is goed nieuws! Happie is bij zijn soortgenoten in Zeeland.

Dit goede nieuws is gemeld door Omroep Tholen, zij laten weten dat de Zeeuwse zeehond Happie zondag na een uurtje rijden vanaf de Bergse Diepsluis en tien minuten varen met een KNRM-boot is vrijgelaten op een plek in Zeeland waar zich een populatie zeehonden bevond.

De grijze zeehond Happie is hier onder toeziend oog van drie beëdigde opsporingsambtenaren vrijgelaten. De Zeeuwse omroep geeft aan dat zij van de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ) hebben vernomen dat Happie na zijn vrijlating direct naar de groep zeehonden toe is gezwommen en hierbij is gaan liggen. Maandagmiddag is nog een controle gedaan en bleek dat Happie nog steeds in de groep verbleef. Er circuleerde allerlei verhalen over de nieuwe “verblijfplaats” van Happie waaronder een verhaal dat Happie in de Waddenzee zou verblijven, dat bericht is volgens de EHBZ onjuist.

Reacties zijn gesloten.