Informatieve duikplaatsen

Duikplaats Goese SasDe Nederlandse Onderwatersport Bond heeft bij bijna honderd Zeeuwse duikplaatsen bordjes geplaatst met daarop informatie over de duikplaats en de directe omgeving.

Dit project is gerealiseerd met een bijdrage van de Provincie Zeeland en maakt deel uit van het masterplan ‘Onderwatersport in Zeeland’ dat de NOB samen met de Provincie Zeeland heeft geschreven. 

Op de bordjes staan het Europese symbool voor een duikplaats (A-vlag) en een QR-code. Door de QR-code met een smartphone te scannen ziet de gebruiker actuele en plaatsgebonden informatie over de duikplaats én de directe omgeving. De informatie is hierdoor niet alleen interessant voor sportduikers, maar bijvoorbeeld ook voor fietsers en wandelaars die meer over de omgeving willen weten.

De focus van de informatie ligt echter op het bijzondere onderwaterleven en de kenmerken van de duikplaats. Indien gewenst kan de gebruiker direct de applicatie ‘Mijn duik’ downloaden, om op die manier ook thuis al informatie over Zeeuwse duikplaatsen bij de hand te hebben.

Op zondag 23 juni zal om 10.00 uur bij duikplaats Pijlers Zeelandbrug (32) het laatste bordje worden geplaatst. Alle duikers zijn uiteraard van harte welkom om dit feestelijke moment bij te wonen! Mirjam Bollema, bestuurslid van de Nederlandse Onderwatersport Bond, en de leden van de Commissie Deltagebied van de NOB zullen daarbij aanwezig zijn.

Reacties zijn gesloten.