Japanse reuzenspinkrab in Sealife

Japanse reuzenspinkrabSinds vandaag heeft Sealife in Scheveningen een nieuwe bewoner. Hij is oranje en luistert naar de naam Alexander.

Het zeeaquarium bestaat dit jaar 20 jaar en wil graag GROOTS uitpakken…In 2010 had het Sea Life centre al een reuzenspinkrab maar die moest helaas wegens een lokale verbouwing overgeplaatst worden naar Parijs… maar nu 3 jaar later mag het centre met gepaste trots een nieuwe 3,5 meter grote krab ontvangen.

Er is met man en macht gewerkt aan een nieuw onderkomen voor Alexander. Het aquarium is speciaal gebouwd voor het bijzondere dier en is gevuld met 12.750 liter koud water. De ramen zijn gemaakt van acryl en zijn wel 5cm dik. Een speciale koelinstallatie zal de grote krab de benodigde koeling geven.

“Het is voor ons een kers op de taart dat we zo’n indrukwekkend dier mogen verzorgen,” aldus Marjolein Kemna, hoofd dierenverzorging, “en het is leuk dat we de bezoeker opnieuw kennis kunnen laten maken met dit unieke dier. Het is tenslotte de grootste krab die in Nederland te zien is.”

Vóór zijn komst naar Scheveningen is Alexander verzorgd bij het centrale dierenopvangcentrum van de Sea Life keten in Weymouth, Engeland. Alexander is een volwassen krab waarvan de spanwijdte van de scharen méér dan 3,5 meter bedraagt. Hij weegt ongeveer 15 kg. Volledig volgroeid wordt een reuzenspinkrab tot 4,5 meter groot. Het dieet van Alexander zal voornamelijk bestaan uit inktvis, wijting en mosselen.

Reuzenspinkrabben (Macrocheira kaempferi)  komen voor in de Stille Oceaan op de zanderige bodems langs de kusten van Japan, China en Taiwan op een diepte van 200 tot 300 meter.

Reacties zijn gesloten.