Leonardo bouwt ecoresort

EcoresortBinnenkort op vakantie naar Leonardo DiCaprio? Hij tovert een eiland in Belize om tot ecoresort met ook veel aandacht voor het onderwaterleven.

Dat het milieu en zeker ook de oceaan Leonardo DiCaprio aan het hart gaat, is algemeen bekend. Nu is bekend geworden dat hij op zijn privé-eiland een ecoresort bouwen. De acteur kocht het eiland voor de kust van Belize in 2005 en is nu van plan er 68 villa’s en 48 privéhuizen op te bouwen. De optrekjes worden niet echt goedkoop – de prijs ligt tussen de vijf miljoen en de vijftien miljoen dollar.

Aan de New York Times vertelt Leonardo dat hij niet zomaar een luxe resort wil neerzetten, maar dat hij er het ecosysteem van het eiland mee wil herstellen. “Het is belangrijk om iets te doen wat de wereld verandert. Ik zou niet naar Belize kunnen gaan, een eiland kopen en er zoiets iets mee doen, als het niet baanbrekend zou zijn voor de milieubeweging.”

Het project wordt dan ook ondersteund door een team van wetenschappers die nauwlettend in de gaten houden welke impact het resort op het eiland heeft. De gastenvilla’s worden gebouwd op een enorm platform, met daaronder een kunstmatig rif en beschuttingsplekken voor vissen. Op het eiland komt ook een conservatieplantage voor mangrovebomen.

De Titanic-acteur kwam het eiland tijdens een duiktrip tegen en kocht het samen met een partner voor 1,75 miljoen dollar. Het is de bedoeling dat het resort in 2018 opengaat.

Reacties zijn gesloten.