Lichaam duiker vermoedelijk gevonden

KNRMIn de Oosterschelde bij Burghsluis is vannacht rond 03.00 uur een lichaam gevonden. Volgens de politie is de kans groot dat het gaat om de 16-jarige Vlaamse duiker Gijs Vandenryt, die al anderhalve week wordt vermist. Het lichaam moet nog geborgen worden.

De jongen was zaterdag 18 mei aan het duiken met een 40-jarige duikvriend toen hij in de problemen kwam. Zijn buddy besloot uiteindelijk de buddylijn los te maken, om daarmee zijn eigen leven te redden.

Duikclub
Vandenryt was lid van duikclub LDL uit Lummen in Belgisch Limburg. De leden van die duikclub krijgen nu mentale begeleiding vanuit de Vlaamse duikbond NELOS.

Stroming
Het zoeken naar het lichaam van Vandenryt werd bemoeilijkt door de stroming en het getij. Daardoor was er steeds maar een korte tijdsperiode, de zogenoemde kentering van het tij, waarin kon worden gezocht.

Bergen
Vannacht om 03.00 uur werd aan het einde van een van die periodes het lichaam aangetroffen. Vanmiddag rond 15.00 uur gaan de duikers opnieuw het water in, ditmaal om het lichaam te bergen.

Zeebodem
Eerder werd ook gezocht met een onbemand sonarvoertuig van de marine, maar in delen van het zoekgebied was de zeebodem te grillig. Daarom werd de zoektocht voortgezet met duikers, die de zeebodem hebben afgezocht ‘op de tast’.

Reacties zijn gesloten.