Lichaam vermiste duiker Nieuwe Meer na twee jaar gevonden

Het Nieuwe MeerDe Signi Zoekhondengroep heeft in De Nieuwe Meer in Amsterdam mogelijk het lichaam van een in 2011 verdwenen duiker gelokaliseerd. Het lichaam is dinsdagavond om 18.15 uur door de Koninklijke Marine aan land gebracht.

Duikers van de Koninklijke Marine hebben op aanwijzing van mensen van Signi het lichaam in duikkleding op een diepte van 23 meter in het meer gevonden. De identiteit van het gevonden lichaam moet nu nog worden vastgesteld door middel van forensisch onderzoek. De familie van de vermiste duiker is door de politie geïnformeerd over de vondst.

Eedere zoekacties zonder resultaat

De Amstelveense man raakte in november 2011 vermist in De Nieuwe Meer tijdens een groepsduik. Een grootschalige zoekactie van de politie en de Marine bleef toen zonder resultaat.
De vrijwilligers van de Signi Zoekhondengroep zijn daarna blijven doorzoeken naar de verdwenen duiker, zij boekten afgelopen zaterdag plotseling resultaat. Met behulp van hun honden en sonarapparatuur wisten ze een lichaam met duikflessen te traceren op zo’n 23 meter diepte.

Reacties zijn gesloten.