‘lowbudget’ camera voor onderwater: Juli 2014

Canon camera's februari 2014Je gaat op vakantie en neemt mee… O ja, een camera voor onderwater! Duikfotograaf zet een aantal lowbudget onderwatercamera’s voor je op een rij.

Je vakantie is gepland en je wilt eigenlijk tijdens je vakantie ook leuke foto’s en wellicht zelfs wel filmpjes kunnen maken. Er ontbreekt echter nog één ding… juist, een camera voor onderwater. De nieuwe camera geschikt voor onderwater moet eenvoudig zijn en vooral niet te duur. Met die opdracht in mijn achterhoofd ben gaan winkelen.

In onderstaande lijst vind je camera’s in twee verschillende prijscategorieën. Wij zijn in deze twee prijsklassen gaan shoppen. Hoe presenteren we de camera’s? We hebben gekozen voor alfabetische volgorde op model. Prijzen noemen we niet, wel de prijsklasse. Voor beide prijscategorieën geldt overigens dat de camera’s qua prijs soms ruim binnen de categorie vallen.

CameraABudget tot 250 euro
CameraBBudget tussen 251 en 500 euro

 


CameraAFerrania Solaris digital 525Ferrania Solaris digital 525 camera inclusief onderwaterhuis

De Ferrania Solaris digital is een fotocamera met een 5 megapixel sensor. In combinatie met de onderwaterbehuizing is de set te gebruiken tot een diepte van 10 meter. Deze behuizing is specifiek voor deze camera gemaakt. De camera wordt gevoed door 2 AAA batterijen. Voor de opslag van je foto’s of filmbeelden kan je gebruik maken van het 16mb interne geheugen of een externe SD kaart. De camera beschikt niet over een optische zoomlens, maar stelt je wel in staat om de 8x digitale zoom te gebruiken. Dit is een leuke camera voor de snorkelaar in verband met zijn maximale diepte.


CameraAIntova IC16Intova IC16

De intova camera set is een mooie beginners set met veel mogelijkheid tot uitbreiding. Zo beschikt de camera over een 16 Megapixel sensor. Ook kun je 5x optische inzoomen en 4x digitaal zoomen. ook deze camera beschikt over groothoek lens. Het display aan de achterzijde is 6,9 cm.

Met deze camera kunt je ook hele leuke filmpjes maken in HD kwaliteit. Alle knoppen en functies zijn onderwater makkelijk te bedienen door de verschillende hoogte van de knoppen. De set is maximaal tot 54 meter waterdicht.


CameraANikon S2600 inclusief Nimar onderwaterhuisNikon S2600 inclusief Nimar onderwaterhuis

Deze set bestaat uit de Nikon Coolpix S2600 camera en een Nimar onderwaterhuis. De Nikon is een 14 Megapixel camera die is uitgerust met een 5x optische groothoekzoom. Het display aan de achterzijde met een diameter van 6 centimeter stelt je in staat om goed te zien wat je doet. Naast het fotograferen kunt u ook gemakkelijk en snel filmen. Het Nimar huis is specifiek gemaakt voor deze Nikon camera. De behuizing is gemaakt van polycarbonaat, is aan de voorzijde wit en is transparant aan de achterzijde. Het 130mm x 100mm x 80mm metende huisje kan meegenomen worden tot een diepte van 60 meter en stelt je in staat om alle knoppen op de camera te bedienen.


CameraBOlympus Tough TG-830 inclusief Olympus behuizingOlympus Tough TG-830 inclusief Olympus behuizing

De Olympus TG-830 is een camera uit de Tough serie, wat betekent dat deze camera is berekend op het ruigere werk. Hij schrikt niet van extreme hitte, kou, vocht, stof, schokken en stoten. Van zichzelf is deze Olympus camera al tot 10 meter waterdicht, in combinatie met het speciale PT-055 onderwaterhuis zelfs tot een diepte van 45 meter.

De camera beschikt over een 16 megapixel sensor en 5x optische groothoekzoomlens. Voor het fotograferen kan je gebruik maken van allerlei programma’s waaronder programma’s voor panoramafoto’s. De filmpjes die je met deze camera maakt zijn van Full-HD kwaliteit. Door de ingebouwde GPS functie zie je achteraf ook waar jouw beelden zijn vastgelegd.


 

CameraBPanasonic FT5 met DMW-MCFT5 behuizingPanasonic FT5 inclusief Panasonic behuizing

De Panasonic FT5 camera is van zichzelf al tot 12 meter waterdicht, in combinatie met het speciale Panasonic onderwaterhuis kan je met deze set tot een diepte van 40 meter duiken. De camera is uitgerust met een 16 megapixel sensor en heeft een Leica groothoeklens. Met deze robuuste stootvaste en waterdichte camera kan je zowel fotograferen als HD filmpjes maken. Handig is dat de camera is voorzien van twee onderwaterstanden voor tropisch blauw water. Mede hierdoor kun je als beginnend onderwaterfotograaf snel en simpel kleurrijke onderwaterfoto’s maken. De ingebouwde W-Fi, GPS, hoogtemeter en kompas zorgen voor allerlei extra handige functionaliteiten.


 

CameraARollei Powerflex 700 Full HD inclusief universeel onderwaterhuisRollei Powerflex 700 inclusief universeel onderwaterhuis

De Rollei camera is een compacte en lichte camera die in een twee verschillende kleuren leverbaar is. Met het universele onderwaterhuis is de set waterdicht tot een diepte van 40 meter. De universele behuizing is overigens voor meerdere camera’s te gebruiken, hij heet immers niet voor niets universeel! De behuizing is geschikt voor 70% van de gangbare digitale compact camera’s

De Rollei camera beschikt over een 12 megapixel sensor en kan naast foto’s ook FullHD films maken. Op het display met een diameter van 7,62 cm kan je zien wat je doet en instelt.


 

CameraASealife Reefmaster Mini 3Sealife Reefmaster Mini 3

De Sealife Reefmaster Mini valt op door zijn eenvoud in de bediening. De camera is uitgerust met een zogenoemde Fixed focus lens met één vaste scherpstelafstand waardoor je foto’s altijd scherp zijn vanaf 30 cm. Omdat de camera niet scherp hoeft te stellen heb je ook geen scherpstel vertraging. De camera kent specifieke onderwater-instellingen, een snorkel-, een zee- en een externe flitser instelling. Als je deze instellingen gebruikt, optimaliseert de camera de kleuren en belichting automatisch. De camera is schokbestendig en te gebruiken tot een diepte van 60 meter. Uiteraard is ook deze camera geschikt om naast foto’s ook videobeelden te schieten.

 

Reacties zijn gesloten.