Nauticam komt met Super Macro Convertor

Nauticam Super Macro ConvertorEen veelbelovende introductie! Nauticam komt niet alleen met een sterke voorzetlens, maar ook met een speciale “multiplier” die de werking van deze lens nog eens extra versterkt.

De tijd dat de “natte” macro voorzetlenzen alleen als handig hulpmiddel voor compact camera’s werden gebruikt, is lang voorbij. Kort nadat het Spaanse SAGA een +5, +10 en +15 lens heeft geïntroduceerd, komt Nauticam met een eigen macro voorzetlens. Lenzen die tegenwoordig gretig aftrek vinden bij de fotografen met een systeem of spiegelreflexcamera. Deze nieuwe Nauticam combinatie zou zo maar eens een grote favoriet kunnen worden.

Nauticam geeft in haar informatie aan dat zij met de SMC voorzetlens de perfectie nastreeft. Door gebruik te maken van hoogwaardig glas en een nauwkeurig berekende constructie claimt de fabrikant de beste optische eigenschappen te hebben gerealiseerd.

Officieel is alleen de SMC, de Super Macro Convertor nog maar aangekondigd, via Facebook hebben we echter ook al kennis kunnen maken met de “multiplier”. Alexander Mustard is druk bezig met zijn testen en schat de vergroting van de SMC op een +15. Hij geeft aan dat het de sterkste voorzetlens is waar hij tot dusver mee gewerkt heeft. Wat de vergroting in combinatie met de multiplier is, meldt hij niet. Leuk detail is dat hij aangeeft dat de SMC alleen geschikt is voor de echte macro freaks en de combinatie met de multiplier alleen geschikt is voor de echte macro masochisten. Durf jij de uitdaging aan?

Reacties zijn gesloten.