Nieuwe Fantasea, Sea&Sea en Nauticam onderwaterhuis

FantaseaEr is weer volop nieuws op het huizenfront. Fotografen met een Canon G16, Sony RX100 II of een Olympus OM-D EM-1 kunnen binnenkort kopje onder gaan.

Fantasea behuizing voor de Canon Powershot G16

Fantasea G16 onderwaterhuisEen eerste blik op het nieuwe onderwaterhuis van Fantasea doet denken aan het model wat de fabrikant voor de Nikon P7100 maakt, een degelijk en gebruiksvriendelijk huis. Deze FG16 is gemaakt voor de nieuwe Canon Powershot G16, die ongetwijfeld weer heel populair gaat worden bij de onderwaterfotografen. Alle functietoetsen zijn bedienbaar en je kunt het huis meenemen naar een maximale diepte 60 meter. Op de knoppen kun je zien waar ze voor zijn, wat het bedieningsgemak eenvoudig maakt.

Sea&Sea behuizing voor de Sony RX100 II

Sea & Sea behuizing Sony RX100 IIFotografen die voor de hoogwaardige Sony RX100 II compact camera hebben gekozen hebben ondertussen een ruime keuze in behuizingen. Na Ikelite, Nauticam en Recsea komt ook Sea&Sea met een behuizing voor dit toestel. Het compacte Sea&Sea huis is van geanodiseerd aluminium, heeft een standaard 67 mm schroefvatting en oogt erg ergonomisch. Als we het huis bekijken krijgen we de indruk dat de fabrikant er van uit gaat dat de fotograaf gebruik maakt van één of meerdere externe flitsers, waar natuurlijk niets mis mee is. Overigens kunnen ook de eigenaren van de RX100 gebruik maken van dit huis, want het wordt geleverd met een kit die dit onderwaterhuis geschikt maakt voor beide types.

Nauticam behuizing voor de Olympus OM-D E-M1

Nauticam behuizing Olympus OM-D E-M1Dat Nauticam met een behuizing zou komen voor de nieuwe OMD camera is op zich niet echt verrassend. Nauticam maakte al eerder behuizingen voor zowel de Olympus- en andere syteemcamera’s. Als we de verstrekte informatie mogen geloven heeft Nauticam voor dit huis nog eens extra haar best gedaan om een ergonomisch goed gevormd huis te fabriceren. Dit OMD huis is voorzien van het “secure Locking Port Release system” wat het wisselen van poorten extra makkelijk maakt. Het is mogelijk om de behuizing met extra opties uit te rusten zoals een vacuüm klep of bijvoorbeeld een 45 of 180 graden viewfinder.

Reacties zijn gesloten.