NOB lanceert gratis applicatie ‘Mijn Duik’

Duik AppVanaf nu altijd actuele informatie voor het plannen van je Zeeuwse duiken. De NOB lanceert vandaag een nieuwe app ‘Mijn Duik’

Duikers hebben behoefte aan actuele informatie over Zeeuwse duikplaatsen, zo is gebleken uit het internationale marktonderzoek dat in 2010 is uitgevoerd. De Nederlandse Onderwatersport Bond heeft daarom met subsidie van de Provincie Zeeland een mobiele applicatie ontwikkeld, die vanaf vandaag te downloaden is.

Deze applicatie heeft de volgende voordelen:

  • Overzicht duikplaatsen: je ziet in één oogopslag waar je in Zeeland kunt duiken.
  • Informatie per duikplaats: met herkenbare symbolen wordt per duikplaats aangegeven wat je qua moeilijkheidsgraad, voorzieningen en flora/fauna kunt verwachten.
  • Druktemeter: de app geeft aan hoeveel duikers op bepaalde momenten bij een duikplaats te vinden zijn. Beslis vervolgens zelf welke locatie en welk tijdstip voor jou ideaal is!
  • Waarnemingen: Heb je net gedoken? Dan kun je andere duikers laten weten hoe het zicht was en wat je onder water hebt gezien. Uiteraard kun je ook (onderwater)foto’s uploaden!

Druktemeter

“Het unieke van de applicatie is de druktemeter”, vertelt Desmond van Santen van de NOB. “Doordat gebruikers kunnen aangeven wanneer ze waar gaan duiken, ontstaat per duikplaats, dag en tijdstip een indicatie van het aantal duikers. Is ’t ergens drukker of juist minder druk dan je hoopte? Dan kun je eenvoudig opzoeken welke andere duikplaatsen wél aan jouw wensen voldoen!”

Veiligheid

Die wensen kunnen betrekking hebben op het aantal aanwezige duikers, maar ook op de locatie, de aanwezige flora en fauna, de voorzieningen in de buurt of de moeilijkheidsgraad van de duikplaats. “In verband met de veiligheid zijn de duikplaatsen ingedeeld in vier categorieën, die vergelijkbaar zijn met skipistes: groen, blauw, rood en zwart”, vult Van Santen aan. “Er zijn in Zeeland duikplaatsen op allerlei niveaus, voor ieder wat wils!”

Uitbreiding

De NOB hoopt dat de applicatie een meerwaarde is voor alle duikers in Zeeland. “We zijn al aan het nadenken over een uitbreiding”, laat Van Santen tot slot weten. “Suggesties zijn natuurlijk van harte welkom en kunnen worden doorgegeven via info(at)onderwatersport.org!”.

Gratis te downloaden

De app ‘Mijn Duik’ is geschikt voor iPhones, Android-toestellen, iPads en andere tablets. De app is door alle duikers – lid of geen lid van de NOB! – gratis te downloaden via de App Store en Play Store.

Reacties zijn gesloten.