Noodplannen voor Zeeuwse duikplaatsen

ZeelandbrugDe NOB heeft voor de duikplaatsen in Zeeland noodplannen opgesteld. Een service voor alle duikers!

Sportduiken en veiligheid zijn voor de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Daarom staat de veiligheid van duikers ook in het meest recent uitgevoerde project centraal. De Veiligheidscommissie van de NOB heeft namelijk voor iedere Zeeuwse duikplaats een noodplan opgesteld. Hierin staat het alarmlocatienummer vermeld, maar bijvoorbeeld ook het telefoonnummer van het dichtstbijzijnde ziekenhuis en de meldkamerhulpdienst in de buurt. Daarnaast is een standaardformat voor een risico-analyse aan het document toegevoegd. De noodplannen zijn te vinden op www.dutchdiversdelta.nl, de duikportal die de NOB samen met VVV Zeeland heeft ontwikkeld.

“Het opstellen van de noodplannen is een dienst die goed aansluit bij de vragen die de Statenfractie van de VVD onlangs heeft gesteld”, vertelt Desmond van Santen van de NOB. “Zij willen het onnodig inzetten van hulpdiensten voorkomen. Daarnaast zitten we binnenkort met de Veiligheidsregio Zeeland om tafel, waarbij de noodplannen zeker ter sprake zullen komen. Wij raden sportduikers in ieder geval aan om de noodplannen ter voorbereiding op iedere duik in Zeeland te raadplegen.”

Een voorbeeld van een noodplan is hier te vinden.

Sander Kool, die binnen het bestuur van de NOB verantwoordelijk is voor Veiligheid en mede-auteur van de Sportduikrisicograaf, lichte de plannen op Omroep Zeeland toe. Klik hier voor het geluidsfragment.

Reacties zijn gesloten.