Opnieuw enorm aantal dolfijnen gevangen

Dolphin capture tajik sea shepherdSea Shepherd meldt dat er een recordaantal van 250 dolfijnen, waaronder een zeer zeldzame albino, zijn gevangen in de beruchte baai van de Japanse plaats Taiji.

Deze week is een grote kudde van tussen de 75 en 80 tuimelaars in Taiji, Japan gevangen en wordt met netten in de Cove vastgehouden. In deze baai vindt de selectie plaats. Dat betekent dat de Japanse vissers de ‘mooiste’ dolfijnen kiezen, die de rest van hun leven in gevangenschap moeten doorbrengen. Zij worden voor vele duizenden dollars per stuk verkocht aan dolfinaria en parken over de hele wereld waar mensen met dolfijnen kunnen zwemmen. De iets minder mooie dolfijnen (degenen met wondjes of littekens) zullen op wrede wijze worden gedood voor menselijke consumptie, ondanks het feit dat het vlees hoge concentraties kwik en andere giftige stoffen bevat.

Het Cove Guardian team van Sea Shepherd is ter plaatse in Taiji en zal live beelden tonen van de selectie en de slachting in de Cove. Zij zijn getuige van het lot van de doodsbange kudde die ’s nachts in de Cove gevangen zitten, zonder voedsel of beschutting.

Voor dolfinaria

“Na de vangst konden we zien hoe de vissers bij de bassins, met al eerder gevangen dolfijnen, bezig waren dieren bij elkaar te plaatsen om ruimte te maken voor de nieuwe dolfijnen”, aldus Sea Shepherd. De grote kudde tuimelaars betekent veel inkomsten voor de Japanners. De tuimelaar is de door dolfinaria en zeeparken meest gezochte dolfijn. De jonge vrouwtjes zullen gevangen worden gehouden, want met hen kan het best worden gefokt. De kleinste jongen zullen waarschijnlijk in zee worden gedumpt, waar zij zonder bescherming van hun moeder en de kudde niet zullen overleven. De rest van de kudde zal wreed worden geslacht voor het vlees.

Wrede slachting

Op verschillende plaatsen in Japan worden jaarlijks rond de 20.000 dolfijnen, bruinvissen en kleine walvissoorten gedood. In Taiji begint de jacht jaarlijks op 1 september en gaat meestal door tot eind maart. Vissers jagen hele walvisfamilies de baaien in. Daar worden de dieren genadeloos afgemaakt door een metalen pin in hun blaasgat te slaan om hun ruggengraat te breken. Hierdoor bloeden de dieren langzaam dood en verdrinken ze in hun eigen bloed. Er is geen slachthuis ter wereld waar zo’n onmenselijke, wrede manier van doden is toegestaan.

The Cove

Bijna niemand wist van de jaarlijkse dolfijnenslachting in Taiji totdat Sea Shepherd – een internationale non-profit natuurbeschermingsorganisatie – in 2003 in het geheim genomen film- en fotomateriaal vanuit de nu beroemde bloedige Cove wereldwijd bekend maakte.

Reacties zijn gesloten.