Over mijzelf

Ik ben Mike Rooijackers en ben 22 jaar.  Ik heb deze site opgezet om op deze manier mijn foto’s aan iedereen te laten zien. Ook is het mogelijk om de onderwaterfoto’s die ik heb gemaakt te bestellen.

Zelf heb ik al best wel veel duik ervaring al zeg ik het zelf. Ik duik zelf al sinds maart 2003. En heb in al die jaren ook heel wat duikcursussen gevolgd. Klik hier om te lezen welke duikcursussen ik heb gevolgd.

Het meeste duik ik in Nederland samen met mijn vader, broertje en mensen van de duikclub. Wij proberen in de maanden april tot ongeveer oktober er elke week minimaal 1 keer erin te liggen om 1 duikje te maken.  Uiteraard probeer ik ook wel is op vakantie te gaan. Maar dan wordt het over het algemeen een duikvakantie naar leuke plekken. Meer over mijn duikvakanties

Mijn grootste passie naast het duiken is onderwaterfotografie. Hier ben ik in 2006 mee begonnen. Dit kwam omdat bij de duikclub konden we bij het aanschaffen van 5 camera’s een leuke prijs krijgen. Dus toen zijn we met 5 man begonnen met onderwaterfotografie. Snel bleek dat er een het niet leuk vinden om te doen omdat je toch wat meer bezig bent met de camera als je echt wat beter foto’s wilt maken dan een leuk kiekje. Maar zelf vindt ik het geweldig om te doen. Het is gewoon een hele nieuwe uitdaging erbij. Je probeert altijd de mooiste foto te krijgen van je onderwerp en dat valt niet altijd mee. Ook onderling barstte een strijd los van wie de mooiste foto’s maakt tijdens de duik. Zo gingen we allemaal op de zelfde plek er in en dus hier een heeft de zelfde omstandigheden.  En dan na de duik gingen we dan kijken wie de mooiste foto’s had en dat was wel altijd leuk om te doen.

Dankzij dat soort wedstrijdjes met elkaar steeds fanatieker geworden in het onderwaterfotografie ook krijg ik veel complimenten over mij foto’s en dat is ook heel leuk. Ook heb ik mij set verder uitgebreid. Lees verder onder mijn fotoapparatuur.

Sommige mensen vragen ook wel is aan mij gaat dat duiken niet vervelen. Daar op antwoord ik vaak nee. Dit komt omdat elke duik toch weer anders ook al maak je 2 duiken achter elkaar. Je ziet toch elke keer weer iets anders en de omstandigheden veranderen ook wel een beetje. Dat maakt het ook heel mooi onderwater. Je kunt een plas misschien wel heel goed kennen en weet precies hoe je moet zwemmen om bijvoorbeeld objecten tegen te komen. Maar of je leven ziet is altijd weer afwachten. Zelf vindt ik dat je niet super veel hoeft te zwemmen om leven te zien. Alleen je moet wel goed kijken wan het leven is van soms wel 3 mm  tot 1,5 meter of soms nog groter.