Mijn duikvakanties

Het meeste duik ik zelf in Nederland dat komt omdat de vakanties toch altijd weer een hoop geld kosten. Maar ga ook graag is in het buitenland duiken. Zo ben ik zelf pas voor het eerst naar Egypte geweest in 2009. Dit was echt een super mooie ervaring. Ook komt dit doordat ik daar meteen mijn eerst duikvakantie met een groep van ongeveer 30 wilden dolfijnen heb mogen duiken. En de vakanties die ik verder naar Egypte heb gemaakt ben ik ook elke keer tot nu toe wilde dolfijnen te gekomen.

Ook ben ik 2 weken in Frankrijk wezen duiken met Scubacity in 2010. Die dit jaarlijks organiseert samen met Dive’Oceaan onder de naam Duikenfrankrijk.nl. Dit is echt een super leuke duikvakantie geweest. Je zit dan ook met alleen maar Nederlanders bij elkaar op het groepsterrein op de camping. Er zijn dan een hele hoop duikers die daar komen om met ze mee te gaan duiken maar ook om daar andere activiteiten te doen die zij daar organiseren. Zo zijn er verschillende programma’s waar je je voor kunt inschrijven en daar ben je dan een hele week mee bezig. Ook worden er daar duikcursussen gegeven. In 1 week tijd heb je dan je duikbrevet. Volgens het PADI systeem.

Uiteraard hoef je niet naar het buitenland te vertrekken om een duikvakantie te doen. Zo ga ik ook jaarlijks met de duikclub Scubacity mee naar het zeeland weekend of een Ardenne weekend. Als je mee gaat met het Ardenne weekend dan duik je voornamelijk in steengroeve. Dit is toch wel anders duiken dan bijvoorbeeld in zeeland of in de tropische wateren maar zeker de moeite waard om is te doen.

Het zeeland weekend is ook altijd heel mooi want als je het water instapt en je steekt  je hoofd onderwater dan zie je meteen heel veel leven. Dus als je daar uit het water komt en zegt dan je niets hebt gezien dan heb je niet goed gekeken.