Mijn fotoapparatuur

Intova IC600Zelf ben ik begonnen met een Intova IC600. Hier heb ik ongeveer een jaar gewoon mee gedoken. Deze heb ik toen uitgebreid met een SunPak flitser. Al snel merkte ik verschil in de foto’s zo waren de onderwaterfoto’s mooier van kleur en veel minder back scats.

Canon PowerShot G10In 2008 vond ik het tijd worden voor een andere camera. Dus ben van alles gaan uitzoeken van welke camera zou ik nu is nemen. Maar uiteindelijk ben ik op een Canon PowerShot G10 uitgekomen. Die kwam toen net uit. Ook heb ik de WP-DC-28 behuizing van Canon er bij gekocht zodat ik de camera ook onderwater kan gebruiken.

Het grootste voordeel van de Canon PowerShot G10 vindt ik dat je de sluitertijd, diafragma en witbalans kan instellen. Uiteraard kan je nog veel meer instellen maar dat zijn wel een beetje de belangrijkste dingen.

Met deze set heb ik een hele tijd gedoken en vond het toch weer tijd worden om hem nog meer uit te breiden met nog een SunPak flitser.  De foto’s werden weer wat mooier doordat nu ook de schaduw minder hard is in de foto’s.

Het liefste maak ik zo veel mogelijk foto’s met natuurlijk licht. Dit omdat ik dat zelf toch de mooiste foto’s vindt. Als het echt niet anders kan gebruik ik de flitsers. En dan ook weer het maak ik foto’s met meng licht dus flitst in combinatie met natuurlijk licht.

Ikelite DS161 MovieSinds 2012 heb ik mijn Canon WP-DC-28 behuizing vervangen door een Ikelite behuizing dit omdat ik hier nog meer uitbreidings mogelijkheden mee heb. Ook heb ik mijn SunPak flitsers vervangen door een flitser DS161 Movie van Ikelite. Dit omdat ik de flitser nu recht dan aansturen van de camera. Nu werkt de flitser via ttl en niet meer als slave zoals de SunPak flitsers. Ook heb ik er een Macro lens bij gekocht om toch de kleinere beestjes ook makkelijker op foto te krijgen.  Dit is een INON UCL-165 M67 Close-up lens.

INON UCL-165 M67 macrolensIn combinatie met de macro lens kan je nog makkelijke van kleine beestje foto’s maken. Nu krijg je bijvoorbeeld een slakje van 1cm wel makkelijk beeldvullend op de foto wat voorheen niet lukte.

Ikelite WD-4 DomeSinds januari 2013 heb ik mijn fotoapparatuur ook uitgebreid met een WD-4 Dome van Ikelite. Deze heb ik speciaal gekocht om een grotere hoek de krijgen onderwater. In combinatie met deze Dome op de poort van behuizing beschik ik weer over de 28 mm lens van mijn camera. Op het moment dat ik deze er niet opzet is mij 28 mm lens niet meer 28 mm onderwater. Dit komt omdat ik dan een vlakke poort heb en dankzij de breking van lucht naar water wordt de hoek kleiner.