Richtlijn voor het vullen van duikflessen

BuffersHiswa Duiksport heeft voor haar leden een richtlijn opgesteld voor het vullen van duikflessen. De reden? De ongevallen die de afgelopen tijd zijn gebeurd.

Tijdens de ledenbijeenkomst van HISWA duiksport op 7 oktober j.l. (ironisch genoeg de dag waarop ook het ongeval in Wemeldinge plaatsvond) is overeenstemming bereikt over de HISWA Richtlijn voor het vullen van duikflessen. HISWA Duiksport heeft deze ontwikkeld in verband met een aantal ongevallen in het afgelopen jaar.

Ook is er een stickersysteem met verzegeling in ontwikkeling waardoor zeer makkelijk is te zien is of de juiste kraan/fles combinatie gebruik is. De verzegeling gaat kapot als de kraan van de fles gedemonteerd wordt. Deze verzegeling komt op de flessenhals en de kraanvoet en wordt alleen aangebracht als de combinatie op juiste wijze is gemonteerd en gecontroleerd. Tevens zal een sticker(tje) op de fles worden geplakt met uitleg over de verzegeling en vermoedelijk ook met de volgende keurdatum.

HISWA LogoIn april van 2013 had HISWA duiksport het al op de agenda staan. Samen met de Veiligheids Commissie van de NOB heeft HISWA Duiksport ook al intensief contact gehad met de keurende instanties. De regelgeving is helaas niet snel aan te passen. Veel waarschuwingen en grote terughoudendheid is het advies van HISWA duiksport.

HISWA Richtlijn voor het vullen van duikflessen

Link: www.hiswa.nl/duiksport

Reacties zijn gesloten.