Schrijf je in voor ONK en ZK Onderwaterfotografie en -videografie 2014!

Gino Meskens, de Open Nederlands Kampioen 2013

Gino Meskens, de Open Nederlands Kampioen 2013

Wil je je verder ontwikkelen als onderwaterfotograaf of -videograaf? Doe dan mee aan het (Open) Nederlands Kampioenschap onderwaterfotografie en –videografie óf het Zeeuws Kampioenschap Onderwaterfotografie.

Alle wedstrijden vinden op zondag 18 mei en 25 mei 2014 plaats in Scharendijke. Inschrijven kan via www.aquashot.nl!

Voor elk niveau

Aan het ONK en ZK kunnen fotografen van ieder niveau, iedere nationaliteit en iedere duikorganisatie meedoen. Aan het NK kunnen alleen fotografen met de Nederlandse nationaliteit deelnemen. Het ZK is bedoeld voor beginnende onderwaterfotografen, terwijl aan het ONK en NK duikers meedoen die op semi-professioneel niveau met onderwaterfotografie bezig zijn. Door er aparte wedstrijden van te maken zorgen we ervoor dat alle onderwaterfotografen op hun eigen niveau worden uitgedaagd!

Categorieën

Het Zeeuws Kampioenschap kent twee categorieën: beste foto en beste themafoto. Je kunt winnaar worden van beide categorieën. De winnaar van het Zeeuws kampioenschap is degene die beide categorieën het beste beheerst.

Bij het ONK en NK staan maar liefst vijf categorieën centraal, die overeenkomen met de onderwerpen die de CMAS bij het WK Onderwaterfotografie hanteert. Het gaat hier om macro, visportret, groothoek, groothoek met model en een nog onbekend thema. Je kunt winnaar worden van de losse wedstrijdcategorieën bij het ONK. Als je laat zien dat je de vijf wedstrijdcategorieën overall het beste beheerst, wordt je uitgeroepen tot kampioen. De beste Nederlander van het NK mag ons land bovendien vertegenwoordigen tijdens het WK 2015 in Zeeland!

Videografie

Dit jaar wordt voor het eerst het Nederlands Kampioenschap Onderwatervideografie georganiseerd. Je filmt op dezelfde dagen als dat de fotografen foto’s maken, maar je hebt tot uiterlijk 1 augustus de tijd voor de montage. Bovendien mag 25% van je video bestaan uit opnamemateriaal dat later is opgenomen. Het onderwerp van de video is helemaal vrij, maar de video moet tussen de drie en vijf minuten lang zijn.

Leerzaam

Het bestuur en de wedstrijdcommissie van Aquashot raadt iedere onderwaterfotograaf en –videograaf van harte aan om aan één van de kampioenschappen mee te doen. Naast de gezelligheid die deze dagen met zich meebrengen, is de organisatie van de kampioenschappen goed én zijn er prachtige prijzen te winnen met vele nationale en ook internationale sponsors (o.a. uit Noorwegen, Schotland, Malta, Egypte, Canarische eilanden, Indonesië, Duitsland, België en ons eigen Bonaire). Bovendien voorziet de jury iedereen van persoonlijke verbeterpunten. Deelname is dus absoluut leerzaam!

Praktische informatie

De startlocatie van het ONK en ZK is Restaurant Molen de Lelie, gevestigd aan de Kloosterweg 2-4 te Scharendijke / Elkerzee. Inschrijven kan via onze website www.aquashot.nl. Als je gebruik maakt van deze voorinschrijving, ontvang je een leuke herinnering. We hopen je te zien in mei!

Wil je nog eens zien welke foto’s in voorgaande jaren in de prijzen vielen bij ONK en ZK? Kijk in de gallery. Daar vind je de albums met de bekroonde foto’s.

Reacties zijn gesloten.