Sony Alpha A7: nieuwe full-frame systeemcamera

Sony Alpha a7 full frameMet deze introductie kan je je jezelf afvragen: “Biedt dit toestel nu het beste van twee werelden?” Een camera met het formaat van de NEX toestellen en de sensor van zijn allergrootste broertje!

De fabrikanten van de verschillende fotocamera’s lijken wel twee wedstrijden met elkaar te voeren. In de eerste wedstrijd gaat het er om een zo compact mogelijke camera met verwisselbare lenzen te hebben. In de twee wedstrijd een camera met een zo groot mogelijke sensor. Sony introduceert de Alpha 7 en de Alpha 7R, twee nieuwe systeemcamera’s die in beide wedstrijden een gooi naar de hoogste trede van het podium willen doen. Deze camera’s hebben alle voordelen van een 35mm full-frame beeldsensor en combineren dit met de mogelijkheid van verwisselbare lenzen in een compacte comfortabele body.

De Alpha 7R doet dit met een 36 megapixel sensor die door het weglaten van een optisch low pass filter nog net iets scherpere foto’s moet maken dan de Alpha 7 die het met een 24 megapixel sensor moet doen. Wij kijken reikhalzend uit naar de eerste onderwaterhuizen en testmogelijkheid met deze camera!

Reacties zijn gesloten.