Nieuwe website, speciaal voor kinderen, boordevol informatie over dolfijnen

Dolfijnen in zeeDe website www.dolfijneninzee.nl is in de eerste plaats bedoelt om kinderen meer te leren over dolfijnen, waardoor zij, maar ook hun ouders deze ongelooflijk intelligente diersoort beter leren kennen.

Deze website laat je zien hoe dolfijnen in vrijheid leven, maar ook in gevangenschap. Iedereen weet hoe dolfijnen eruit zien. Misschien weet je ook dat er verschillende soorten dolfijnen zijn. Graag vertellen we je nog veel meer. Ook kun je op deze website bijzondere en waargebeurde verhalen over dolfijnen lezen.

Overal ter wereld komen dolfijnen voor. De rivieren en oceanen, waarin zij wonen, strekken zich uit van de kustlijnen tot en met de diepzeeën, en van de Noordpool tot de Zuidpool. Er zijn wel 36 verschillende dolfijnsoorten die allemaal tot de walvisfamilie behoren. Alle soorten hebben hun eigen taal.

Intelligent

Dolfijnen zijn intelligent. Je kunt stellen dat hun intelligentie gelijk staat aan menselijke intelligentie. Ze gebruiken bijvoorbeeld gereedschap zoals een steen of een spons. Ze jagen samen en doen dat op een hele slimme manier. Er zijn zelfs dolfijnen die mensen gered hebben.
Veel mensen houden van dolfijnen. Het is dan ook niet zo gek dat het Dolfinarium ontstaan is in de jaren ’60, toen de tv-serie ‘Flipper’ enorm populair was. In die tijd wist men nog niet zo veel over deze dieren.

Of het nou in een documentaire is of in het echt, wie dolfijnen in het wild ziet weet dat deze bijzondere dieren in de oceaan of in rivieren horen.
Veel plezier met ‘een boekje open over dolfijnen’ op de website dolfijnen in zee.

Reacties zijn gesloten.