Suunto roept beperkt aantal slangen terug

Suuntoslang Batch 1812Suunto roept uit veiligheid een beperkt aantal rubber hogedrukslangen terug. Het betreft hogedrukslangen die worden gebruikt voor Suunto luchtgeïntegreerde duikcomputers, duikcomputercombo’s en analoge combo’s.

Bij een beperkte hoeveelheid rubber hogedrukslangen is vastgesteld dat het materiaal defect is, wat de duurzaamheid van de slang kan beïnvloeden. De slang kan lekken of scheuren met als gevolg dat ademgas sneller dan verwacht verloren gaat. Dit kan ernstig letsel of de dood tot gevolg hebben.

De veiligheid van de duiker staat voor Suunto voorop. Suunto roept uit veiligheid een beperkt aantal rubber hogedrukslangen met onderstaande kenmerken terug:

  • De slangen hebben een zwarte rubber buiten laag
  • De slangen zijn gemarkeerd met de tekst:  5000 PSIG PRESSURE TESTED – MADE IN USA
  • Slangdiameter is ongeveer 12,5 mm (1/2 inch) en de lengte ongeveer 84 cm (33 inch)
  • Op de slang staat gedrukt productiebatchcode 1812

Deze recall is alleen van toepassing op de rubber hogedrukslangen uit de specifieke1812 batch. Alle andere rubber hogedrukslangen hoeven niet te worden vervangen.

Het kan om de volgende producten gaan: Cobra, Cobra 3, SM-36 manometer- en dieptemetercombo’s alsmede de Vyper en Zoop indien deze zijn aangekocht als comboproduct. Klik hier voor een complete lijst van productcodes.

Tot op heden is geen verwonding als gevolg van de defecte slangen gemeld.

Alle betrokken producten MOETEN worden geretourneerd voor een slangwissel.

Suunto verontschuldigt zich voor het ongemak en verzoekt alle klanten die na 11/2012 één van de genoemde producten hebben gekocht hun product onmiddellijk te controleren. Als de rubber hogedrukslang van uw product voldoet aan bovengenoemde kenmerken, is het verboden hier nog mee te duiken. Ga onmiddellijk met het product naar de dichtstbijzijnde erkende Suunto dealer voor een gratis slangwissel.

Reacties zijn gesloten.