Veelbelovend: Aquatica AE-M1 en Nauticam NA-7

Aquatica Olympus EM1De type aanduidingen AE-M1 en NA-7 zeggen je misschien niet direct wat. De namen Olympus OM-D EM-1 en Sony Alpha 7 roepen waarschijnlijk meer herkenning. Behuizingnieuws op dit vlak maakt al snel heel nieuwsgierig…

Aquatica AE-M1 behuizing

Binnen de onderwaterfotografie is het Olympus Micro FT systeem erg populair en dan hebben we het vooral over de PEN -serie. Als we ervan uitgaan dat de nieuwe OM-D camera door velen als een soort van super PEN wordt gezien, dan is behuizing nieuws op dit vlak al snel veelbelovend. Na Nauticam kondigt de Canadese fabrikant Aquatica ook een behuizing aan voor deze systeemcamera.
De behuizing is gemaakt uit gevreesd aluminium en zal met een zwart geanodiseerde afwerking worden geleverd die voorzien zal zijn van een extra beschermingslaag, zoals we dat ook gewend zijn van de DLSR lijn van de fabrikant. Aquatica kondigt eveneens een nieuwe lijn poorten aan waarmee een veelheid van lenzen voor deze Olympus camera gebruikt kunnen worden. Voor de fotografen die aan het sparen zijn… je hebt nog even. De behuizing zal naar verwachting in maart leverbaar zijn.

Nauticam NA-7 behuizing

Nauticam Sony Alpha7De introductie van Nauticam voor de Sony A7 en A7R full-frame systeemcamera maakt minstens zo nieuwsgierig.
De Sony full-frame systeemcamera is niet veel groter dan menig compact camera, de verwisselbare lenzen kunnen echter weer groter zijn dan die van reguliere systeemcamera’s. Dit gegeven maakt dat we een behuizing krijgen die anders is dan zowel de behuizing van de Nauticam DSLR- en de systeemcamera huizen. Wat overigens zoveel betekent dat er een nieuwe lijn van poorten ontwikkeld wordt speciaal voor gebruik bij deze set. De NA-7 lijkt verder in alle fronten op een Nauticam huis en kan voorzien worden van alle bekende accessoires. Leuke extra: Evenals bij de behuizing voor de Sony NEX camera’s gaat Nauticam voor deze camera’s een adapter leveren die het mogelijk maakt om de Nikonos lenzen te gebruiken.

Reacties zijn gesloten.