Vulcontainer voor Dreischor

Vulstation DreischorVanaf vandaag staat er ook een vulcontainer bij “Dreischor Parking” en zoals het er nu uit ziet kan iedereen hem vanaf morgenavond gebruiken, aldus Leendert Verbiest.

De plaatsing van deze vulcontainer volgt kort op de plaatsing van de nieuwe vulcontainer die ongeveer een maand geleden bij de Zeelandbrug is geplaatst. Leendert Verbiest is met zijn team van De Witte Boulevard in Renesse zijn druk bezig om de laatste werkzaamheden af te ronden zodat de vulcontainers volop gebruikt kunnen worden tijdens de eerste piek van dit duik jaar, het Hemelvaart weekend.

Nieuwe snufjes
Net als de vulcontainer bij de Zeelandbrug zal ook deze container voorzien van wat nieuwe snufjes. Zo is het niet alleen mogelijk om 200 bar flessen te vullen, maar je kunt hier ook je 300 bar flessen zelf vullen. Het is ook prettig dat je thuis niet meer alle portefeuilles hoeft te plunderen voor 50 eurocent munten, want ook deze vulcontainer is voorzien van muntproevers waar je € 0,20, € 0,50, € 1,00 en € 2,00 in kunt werpen.

Leendert verteld dat hij bij de vorige container bij de Zeelandbrug al wat heeft kunnen experimenteren en uit alle lessen die daar zijn geleerd is het huidige resultaat voort gekomen. “Elke keer als ik bij de vorige container kwam snelden de duikers naar mij toe met de vraag of ik muntjes kon wisselen, dat heeft mij aan het denken gezet. In eerste instantie denk je dan aan muntwisselaars, maar waarom niet gelijk een automaat die verschillende munten accepteert?” Houd er overigens wel rekening mee dat de automaat geen geld terug kan geven, voegt hij hier nog aan toe. “Meer geld in de automaat gooien dan je voor je vulling nodig hebt is niet de bedoeling.”

Alles voor de duikers
Het geeft Leendert een kick om zo’n vulcontainer tot in de puntjes te verzorgen. Veel verbeteringen zijn tot stand gekomen door goed naar de feedback van de verschillende duikers te luisteren en te kijken hoe de vorige container werd gebruikt. De luchtuitlaat die warme lucht uitblaast komt nu bijvoorbeeld boven de vulslangen uit. Dit is heel bewust gedaan, het was Leendert opgevallen dat veel duikers voor de uitlaat van de warme lucht gingen zitten. Nu kan je verwarmd vullen. Leendert was ook van plan om een afdak te plaatsen boven het vuldeel, maar dit idee heeft het definitieve ontwerp niet gehaald. De welstandscommissie van de Gemeente, die de huidige wandbekleding heeft geëist, keurde het idee voor de overkapping af.

300 bar
Op de vraag of het überhaupt wel veilig genoeg is om duikers bij een vulcontainer zelf tot 300 bar te laten vullen antwoord Leendert dat het in principe net zo veilig is als een 200 bar vulling. De 300 bar vulautomaat is voorzien van een aansluiting die alleen werkt met 300 bar kranen. Zolang je fles voorzien is van de juiste kraan is alles in orde. Uiteraard mag de vulcontainer alleen gebruikt worden voor het vullen van flessen die nog goedgekeurd zijn, als duiker ben je zelf ook verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Leendert heeft er voor gekozen om de 300 bar automaat zo af te stellen dat er zeer langzaam gevuld wordt. “Ik vind het erg belangrijk dat een 300 bar fles ook efficiënt gevuld wordt en ga ervan uit dat de duikers dat ook willen. Je moet wat langer wachten op je vulling, maar krijgt daar wel wat voor terug.”

Dreischor vulstation brengenBedrijfszeker
“In het ontwerp is er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de vulcontainer zo bedrijfszeker als mogelijk is. Alle vitale functies worden bewaakt en indien deze in storing vallen ontvang ik automatisch een SMS. Overigens staat ons telefoonnummer ook op de vulautomaat, dus bel gerust als er iets mis is, ” voegt Leendert toe. “Wij staan open voor alle feedback en ontvangen graag opbouwende kritiek”

Meer vulcontainers
De Gemeente heeft naast een vergunning voor het plaatsen van een vulcontainer bij de Zeelandbrug en bij Dreischor ook een vergunning afgegeven voor het plaatsen van een vergunning bij de Kerkweg in Den Osse. “Die vergunning is naar onze collega’s van Grevelingen gegaan, ik weet echter niet op welke termijn die container geplaatst zal worden”, aldus Leendert.

Reacties zijn gesloten.