Wedstrijddagen voor ONK en ZK 2014 bekend

VissenkopAquashot heeft de data voor het (Open) Nederlands Kampioenschap en het Zeeuws Kampioenschap Onderwaterfotografie voor 2014 bekend gemaakt.

Trek de agenda en reserveer beide wedstrijddagen maar alvast. Op zondag 18 en zondag 25 mei 2014 vinden in de Zeeuwse wateren de wedstrijden voor beide kampioenschappen plaats. Deze wedstrijden zijn shoot-out wedstrijden, wat wil zeggen dat de deelnemers aan deze wedstrijden de foto’s waarmee ze deelnemen ook op die bewuste dagen moeten maken.

Open Nederlands Kampioenschap en Nederlands Kampioenschap

Aan het Open Nederlands Kampioenschap kunnen fotografen van elk niveau en elke nationaliteit meedoen. Deelname aan het Nederlands Kampioenschap staat alleen open voor deelnemers met de Nederlandse nationaliteit. Voor beide wedstrijden geldt dat er vijf wedstrijdcategorieën zijn. Laat je zien dat je de vijf wedstrijdcategorieën het beste beheerst, dan word je uitgeroepen tot overall kampioen of Nederlands Kampioen. De vijf wedstrijdcategorieën zijn macro, visportret, groothoek, groothoek met model en thema. Binnen het Open Nederlands Kampioenschap worden er ook winnaars van de vijf verschillende categorieën bekend gemaakt. De winnaar van het Nederlands Kampioenschap mag Nederland in 2015 vertegenwoordigen op het WK Onderwaterfotografie, dat van 21 t/m 25 mei 2015 in Zeeland plaatsvindt.

Zeeuws Kampioenschap

Het Zeeuws Kampioenschap is bedoeld voor beginnende onderwaterfotografen. Hier kun je aan deelnemen als je nog geen “allround” fotograaf bent. Het Zeeuws Kampioenschap bestaat uit twee categorieën: allereerst de serie van drie opname en daarnaast de mooiste foto.

Foto: ONK-2013 visportret van Gino Meskens

Reacties zijn gesloten.