Wereld Oceaan Dag, ook voor de kids!

SeaFirstFoundationWereld Oceaan Dag op 8 juni wordt een feest voor jong en oud. Voor de kinderen is er een speciaal programma georganiseerd waarbij de oceaan en haar bewoners de hoofdrol spelen.

Loop jij ook wel eens langs het strand, zwem je in zee of heb je al een gedoken of gesnorkeld? Is het je dan al eens opgevallen dat er veel afval in de zee en op het strand te vinden is? Deze ‘plastic soup’ is schadelijk voor de dieren maar uiteindelijk ook voor ons als mens.

Op 8 juni (de officiële World Oceans Day) ga je veel leren over de oceaan en de dieren onder water. Weet je bijvoorbeeld dat de aarde voor 70% uit water bestaat en de meeste zuurstof vanuit de oceaan komt?

Met Afval juf Carolien Adriaansen kun je mooie ku(n)stwerken maken van verzameld, schoon afval. Eerder dit jaar knutselden kinderen al dolfijnen geknutseld op basis van afval. Deze dolfijnen zijn te bewonderen op 8 juni. Wil je meer weten over dolfijnen? Dan is de lezing en workshop van Hester Bartels iets voor jou.

Zeeleeuw Clownfish

Ook de Sea Cleaners hebben een mooi programma voor de jongeren onder ons en onze professor Jan Stel gaat vertellen over de Oceanische ruimte. Misschien kun je zelfs een opgevangen zeezoogdier zien of zelf een proefduik maken in een waterbassin.

Logo Sea FirstPraktische info
Aanmelden kan via de website. Hier is ook het programma van de dag (ook voor de volwassenen!) te vinden.
Prijs van de congresdag: slechts € 15,- inclusief een duurzame lunch, koffie en thee. Voor kinderen: € 7,50.
Adres: Chizone Event Center, in de voormalige Lourdeskerk, Berkenboschblokstraat 9a, 2586 HD Den Haag, Scheveningen.

De Wereld Oceaan Dag wordt georganiseerd door Sea First Foundation.

Links
www.wereldoceaandag.nl

Reacties zijn gesloten.