Werk voor verplaatsen duikbus gestart

Duikersbus VinkeveenDE RONDE VENEN – Militairen van het duikpeloton van de Koninklijke Landmacht zijn begonnen met het verplaatsen van de duikbus in de Vinkeveense Plassen. De bus was instabiel geworden en daarom heeft het recreatieschap Midden-Nederland de hulp ingeroepen van Defensie.

De bus ligt op dertien meter diepte in de duikzone bij Zandeiland 4 in Vinkeveen. De bus wordt in vier dagen een aantal meter verplaatst door twintig militairen van de geniecompagnie Waterbouw. Die bivakkeren vanwege het werk een week lang op het eiland en zullen veel grof grind storten.

De opdracht is voor de militairen een welkome aanvulling op hun oefenprogramma. “Uiteindelijk moeten wij van alles kunnen onder water en in deze klus zitten veel leerelementen”, zegt Tom de Jong van het duikpeleton.

DUIKERS
Het Recreatieschap Midden-Nederland is erg blij met de hulp. De duikzone is belangrijk voor het recreatieschap en er wordt dan ook veel in geïnvesteerd.

Vanwege de werkzaamheden is de populaire duikspot een paar dagen gesloten. Na het weekend zijn duikers weer welkom in het heldere water bij Zandeiland 4.

Reacties zijn gesloten.