Zeehond opgedoken in Amsterdamse grachten

ZeehondDe zeehond die eerder al opdook in het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Houten, heeft zondag een uitstapje gemaakt naar Amsterdam.

Het dier verscheen in de Amstel, ter hoogte van de Hermitage. Dat meldde een woordvoerder van zeehondencrèche Pieterburen zondag.

“Het gaat nog steeds goed met de zeehond. Het is een jong dier van 1 jaar oud”, aldus André van Gemmert van de zeehondencrèche. “Hij is niet veel boven water, maar dat komt omdat het warm is”, denkt de zeehondenkenner. Hij roept mensen in bootjes op een beetje op te passen voor het dier.

IJsselmeer

Van Gemmert denkt dat de zeehond via Amsterdam probeert de weg te vinden naar het IJsselmeer. Op die manier kan het dier terugkomen bij de Wadden- of Noordzee. Zeehonden hebben het zoutgehalte van de zee nodig om te overleven en kunnen dus niet voor altijd in de rivier blijven.

Volgens de expert van Pieterburen is het overigens niet zo bijzonder meer dat zeehonden in rivieren worden gezien. De waterkwaliteit is verbeterd en er zit steeds meer vis, wat voor de zeehonden aantrekkelijk is. Bovendien is het voor een zeehond niet zo ver zwemmen om een rivier op te komen.

Reacties zijn gesloten.